Ισχυρό ανοσοποιητικό

Ο καλύτερος σύμμαχος σε κάθε απειλή της υγείας σας

ΕΥΖΗΝ

Ισχυρό ανοσοποιητικό: Ο καλύτερος σύμμαχος σε κάθε απειλή της υγείας σας

Ανεξαρτήτως της περιόδου πανδημίας που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, με τον ερχομό του Φθινοπώρου εμφανίζονται επίσης και οι συνήθεις παθήσεις όπως είναι το απλό κρυολόγημα και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, ενώ αποτελεί συχνό φαινόμενο η επιδείνωση των αλλεργικών συμπτωμάτων και του βρογχικού άσθματος, κυρίως λόγω της υγρασίας.

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε μαζί πως μπορούμε να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας σωστά, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για να ανταπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση της καθημερινότητας που αφορά την υγεία και την ευεξία μας.

Στόχος μας, όπως πάντα, είναι οι έξυπνες λύσεις που είναι εύκολο να εντάξουμε στην καθημερινή μας ζωή. Θέλουμε να υιοθετήσουμε υγιείς συνήθειες κι όχι να φορτώσουμε με επιπρόσθετο άγχος το ήδη απαιτητικό πρόγραμμά μας.

Πρόληψη και καταπολέμηση παθήσεων του αναπνευστικού

Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού αντιπροσωπεύουν στατιστικά το μεγαλύτερο μέρος των οξέων λοιμώξεων. Διαχωρίζονται σε λοιμώξεις του ανώτερου και του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού αφορούν:

 • τη μύτη,
 • τα ιγμόρεια,
 • τον φάρυγγα,
 • τον λάρυγγα,
 • τις αμυγδαλές,
 • την τραχεία,

προκαλώντας αντίστοιχα:

 • ρινίτιδα,
 • ιγμορίτιδα,
 • φαρυγγίτιδα,
 • λαρυγγίτιδα,
 • αμυγδαλίτιδα και
 • τραχειοβρογχίτιδα.
 • Συχνές λοιμώξεις είναι το απλό κρυολόγημα και η γρίπη.

Το απλό κρυολόγημα και η γρίπη: Πότε εκδηλώνονται

Το απλό κρυολόγημα εκδηλώνεται με έντονο συνάχι, πονόλαιμο, μείωση της διάθεσης και διαρκεί λίγες μέρες έως και μια εβδομάδα. Σπάνια συνοδεύεται με πυρετό, που αν υπάρχει είναι χαμηλός. Συνήθως δεν προκαλεί σοβαρές επιπλοκές και οφείλεται κυρίως σε λοίμωξη από ρινο-ιούς.

Η γρίπη από την άλλη είναι ιογενής λοίμωξη (ιός της Influenza) και εκδηλώνεται με υψηλό πυρετό, ξηρό βήχα, πονοκέφαλο, πόνο στους μύες, έντονη καταβολή ενώ χαρακτηριστική είναι η έλλειψη ρινικής καταρροής. Συμπτώματα των οφθαλμών είναι άλγος, δακρύρροια και φωτοφοβία. Διαρκεί από 1-2 εβδομάδες.

Οι λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος

Οι λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος αφορούν τους πνεύμονες. Οι πνευμονίες συνήθως οφείλονται σε βακτηρίδια και πιο σπάνια σε ιούς, μύκητες ή παράσιτα. Εκτός από τις λοιμώξεις ένα άλλο πρόβλημα του αναπνευστικού είναι η εκδήλωση αλλεργικών συμπτωμάτων όπως η ρινίτιδα, η ιγμορίτιδα, η λαρυγγίτιδα, η βρογχίτιδα, ακόμα και το βρογχικό άσθμα, που συνήθως έχει αλλεργικό υπόβαθρο. Με την αλλαγή του καιρού το φθινόπωρο και το χειμώνα ευδοκιμούν στην ατμόσφαιρα κυρίως οι μύκητες της υγρασίας (εισπνεόμενα αλλεργιογόνα).
Μια μεγάλη πλέον μερίδα ανθρώπων αναζητά φυσικές λύσεις για την πρόληψη και την τόνωση της υγείας. Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού αποτελεί τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης των παθήσεων του αναπνευστικού.

Πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι σε οργανισμούς που εισπνέονται, καταπίνονται ή κατοικούν στο δέρμα και στους βλεννογόνους μας. Το κατά πόσον αυτοί οι οργανισμοί οδηγούν σε ασθένεια αποφασίζεται από την ακεραιότητα των αμυντικών μηχανισμών του σώματός μας ή του ανοσοποιητικού συστήματος.
Όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα λειτουργεί σωστά, δεν το παρατηρούμε καν.

Αλλά όταν έχουμε ένα υπο-ή υπερβολικά ενεργό ανοσοποιητικό σύστημα, διατρέχουμε μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης λοιμώξεων και άλλων καταστάσεων υγείας.

Εάν αναρωτιέστε πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, λάβετε υπόψη ότι δε θα συμβεί μέσα σε μία νύχτα. Είναι θέμα ενίσχυσης της ανοσολογικής σας απόκρισης με αλλαγές στον τρόπο ζωής. Ωστόσο, ελπίζουμε να ανακουφιστείτε γνωρίζοντας ότι το σώμα σας είναι φτιαγμένο για να καταπολεμά τα μικρόβια και να προστατεύει το σώμα σας από βλάβες.

Τι είναι το ανοσοποιητικό σύστημα;

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα διαδραστικό δίκτυο οργάνων, λευκών αιμοσφαιρίων και πρωτεϊνών που προστατεύουν το σώμα από ιούς και βακτήρια ή από ξένες ουσίες.

 • Λειτουργεί για την εξουδετέρωση και την απομάκρυνση παθογόνων, όπως βακτήρια, ιούς, παράσιτα ή μύκητες που εισέρχονται στο σώμα.
 • Αναγνωρίζει και εξουδετερώνει επιβλαβείς ουσίες από το περιβάλλον.
 • Καταπολεμά τα κύτταρα του ίδιου του σώματος που μεταλλάσσονται λόγω ασθένειας.

Όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα λειτουργεί σωστά, μας προστατεύει καθημερινά, χωρίς καν να το παρατηρούμε. Αντιθέτως, όταν διακυβεύεται η απόδοση του ανοσοποιητικού μας, τότε αντιμετωπίζουμε ασθένειες. Έρευνες δείχνουν ότι η αδράνεια του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές λοιμώξεις, ενώ η υπερδραστηριότητα οδηγεί σε αλλεργικές και αυτοάνοσες ασθένειες.

Για να λειτουργήσουν ομαλά οι φυσικές άμυνες του σώματός μας, το ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει διάκριση μεταξύ «εαυτού» και «μη-εαυτού» κυττάρων, οργανισμών και ουσιών. Το εκπληκτικό εδώ είναι ότι προσαρμόζεται συνεχώς και μαθαίνει έτσι ώστε το σώμα να μπορεί να καταπολεμήσει οτιδήποτε το μπλοκάρει.

Αναπτύσσοντας μία σχέση συνεργασίας με το ανοσοποιητικό μας, αποκτούμε ταυτόχρονα τον πιο ισχυρό σύμμαχο για μία υγιή ζωή. Καθώς το φροντίζουμε προσφέροντάς του όλα όσα χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του, αυτό μας το ανταποδίδει απλόχερα. Το αποτέλεσμα είναι ότι νιώθουμε πάντα υγιείς, γεμάτοι ευεξία, ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών και όλων όσων απειλούν την υγεία μας.

Στο κέντρο ευεξίας «ΕΥ ΖΗΝ» στοχεύουμε στην ενίσχυση αυτής της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού

Πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι ένα ξεχωριστό ον. Έτσι και η κάθε πάθηση του οργανισμού του είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, όπως και πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Με τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού, επιχειρούμε να τονώσουμε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού εντοπίζοντας και επεξεργάζοντας τις ηλεκτρομαγνητικές πληροφορίες που εκπέμπει είτε το σώμα μας, είτε οι διάφορες ουσίες, όπως οι τροφές, οι βιταμίνες, τα βαρέα μέταλλα, τα αλλεργιογόνα, είτε οι διάφοροι μικροοργανισμοί.

Πραγματοποιείται η αντιστροφή των συχνοτήτων των δυσαρμονικών (παθολογικών) σημάτων και η αποστολή τους στο σώμα μας. Αυτή η αντιστροφή φάσης του αρχικού σήματος προκαλεί την εξουδετέρωση της επίδρασής του και την εξάλειψή του, ενώ παράλληλα, τα αρμονικά (συνεπώς υγιή) σήματα του οργανισμού ενισχύονται.
Στοχεύουμε στην τόνωση του ανοσοποιητικού, στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στη μείωση του στρες, στο ξεμπλοκάρισμα των ενεργειακών κέντρων και καναλιών με στόχο την επανάκτηση της λειτουργίας αυτο-ρύθμισης του οργανισμού.

Με αυτόν τον τρόπο αποκαθιστάτε τη σχέση με τον οργανισμό και το σώμα σας, εξισορροπώντας τις όποιες διαταραχές που μπορεί να οδηγήσουν στο αίσθημα του “Δεν αισθάνομαι καλά.”
Το σώμα μας έχει δημιουργηθεί για να είναι υγιές και να μας προσφέρει το αίσθημα ευεξίας που χρειαζόμαστε. Σε περίπτωση που το έχουμε ξεχάσει, χρειάζεται απλά να το θυμηθούμε και πάλι.

Υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Η υιοθέτηση νέων, πιο υγιεινών συνηθειών είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει πολλά στάδια.

Ξεκινήστε μία νέα ζωή, κάνοντας στο καθημερινό σας πρόγραμμα τις ακόλουθες προσθήκες:

1. Άσκηση

Η ενσωμάτωση της σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινή και εβδομαδιαία αγωγή μας είναι εξαιρετικά σημαντική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

2. Μείωση του άγχους

Μελέτες αποδεικνύουν ότι το χρόνιο στρες μπορεί να καταστέλλει τις προστατευτικές ανοσολογικές αντιδράσεις και να επιδεινώνει τις παθολογικές ανοσολογικές αντιδράσεις. Για να προωθήσετε την υγεία, πρέπει να ελαχιστοποιήσετε τα επίπεδα άγχους σας. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο σήμερα, ειδικά όταν οι άνθρωποι ανησυχούν να αρρωστήσουν, αλλά είναι σημαντικό.

3. Βελτίωση του ύπνου

Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν θα μπορεί να λειτουργεί σωστά. Στην πραγματικότητα, κανείς γίνεται πιο ευπαθής όταν έχει έλλειψη ύπνου. Όσοι κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες τη νύχτα έχουν περισσότερες από τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να κρυώσουν από αυτούς που κοιμούνται περισσότερο από επτά ώρες. Για να μειώσετε τις πιθανότητές σας να κρυολογήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Είναι αποδεδειγμένο άλλωστε ότι ένας σωστός κιρκαδικός ρυθμός, δηλαδή η εσωτερική διαδικασία ρύθμισης του κύκλου ύπνου – αφύπνισης (βιολογικό ρολόι) παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότερη απόκριση του ανοσοποιητικού.

4. Περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί σίγουρα να επηρεάσει την ανοσοποιητική λειτουργία, γι ‘αυτό θα πρέπει να μειώσετε το αλκοόλ για την καταπολέμηση των λοιμώξεων και την προώθηση της υγείας του ανοσοποιητικού συστήματος. Το αλκοόλ επηρεάζει αρνητικά την υγεία του εντέρου, μειώνοντας τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και καθιστώντας σας πιο επιρρεπή σε επιβλαβή παθογόνα. Καταναλώστε ένα ή 2 αλκοολούχα ποτά την εβδομάδα, ή λιγότερο, για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

5. Λήψη προστατευτικών μέτρων

Στη δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε είναι απαραίτητο να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν υπάρχουν μικρόβια και ιοί. Είναι σημαντικό να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Αυτό σημαίνει:

 • συχνό πλύσιμο των χεριών, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα
 • ελαχιστοποιήστε την επαφή με το πρόσωπό σας
 • σε περίπτωση που έχετε βήχα ή φτερνιστείτε φροντίστε να γίνεται πάντα στον αγκώνα σας
 • αναζητήστε φροντίδα και θεραπεία όταν χρειάζεται.

Συνοψίζοντας

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα διαδραστικό δίκτυο οργάνων, κυττάρων και πρωτεϊνών που προστατεύουν το σώμα από ιούς και βακτήρια ή από ξένες ουσίες. Όταν λειτουργεί σωστά, δεν το αντιλαμβανόμαστε στην καθημερινότητα μας. Ωστόσο, όταν η απόδοση του ανοσοποιητικού συστήματος διακυβεύεται, τότε βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ασθένεια.
Μπορούμε να φροντίσουμε και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Για την ακρίβεια, έχουμε αυτή την υποχρέωση απέναντι σε εμάς, κατά κύριο λόγο, αλλά και στους γύρω μας.
Ένας υγιής οργανισμός είναι το όχημα που χρειαζόμαστε, ώστε να έχουμε μία ευτυχισμένη ζωή όπου θα απολαμβάνουμε τις στιγμές της. Όταν το σώμα δεν μπορεί να ακολουθήσει, βλέπουμε απλά τα χρόνια να περνούν και είναι κρίμα.
Στο κέντρο ευεξίας «ΕΥ ΖΗΝ» είμαστε σύμμαχοί σας σε αυτή τη προσπάθεια προάγοντας την υγεία και την ευεξία για μια καλύτερη καθημερινότητα.

Τι είναι η ενεργειακή θεραπεία με τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού

Φυσική κι ανώδυνη μέθοδος χωρίς παρενέργειες, με υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Οι αρχές της μεθόδου βρίσκονται στην κβαντική φυσική. Η ύλη αποτελείται από μόρια και ενέργεια. Η συμπίεση της ενέργειας δημιουργεί τη ύλη. Όπως κάθε υλικό σώμα, έτσι και οι ζωντανοί οργανισμοί, εκπέμπουν ενέργεια. Αυτή η ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για διάγνωση όσο και για θεραπεία.