Προγράμματα με βεντούζες

Θεραπεία με βεντούζες

ΕΥΖΗΝ

Προγράμματα με βεντούζες

Η θεραπεία με βεντούζες είναι μια παραδοσιακή πρακτική η οποία εφαρμόζεται από την αρχαιότητα σε όλους τους πολιτισμούς, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κίνα. Βασίζεται στην δύναμη της αναρρόφησης που ανασηκώνει το δέρμα και τους επιφανειακούς μύες. Η αναρρόφηση αυτή διεγείρει τη ροή, κυρίως του αίματος και της λέμφου, στην περιοχή όπου εφαρμόζεται. Με τον τρόπο αυτό κινητοποιείται το αίμα και η λέμφος σε επίπεδο δέρματος και μυικού ιστού τόσο στην περιοχή εφαρμογής της βεντούζας όσο και στις γειτονικές περιοχές από όπου αναρροφόνται. Αποτέλεσμα αυτού είναι η βελτίωση της αιμάτωσης και της οξυγόνωσης των τοπικών ιστών. Με βάση αυτή την αρχή οι βεντούζες χρησιμοποιούνται για τη χαλάρωση καταπονημένων μυών (μύες σε ένταση – Trigger Points) ή και για το αντίθετο, την τόνωση άτονων μυών. Επίσης με την κινητικότητα που προκαλούν, βοηθούν στην αποβολή τοξινών και άλλων βλαπτικών παραγόντων (πχ. κρύωμα) μέσω του δέρματος. Τέλος, η χρήση τους σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα βοηθούν στην κίνηση της ενέργειας και ως εκ τούτου στην αντιμετώπιση πλήθους παθήσεων.

Η αρχική χρήση της ξεκίνησε με κούφια κέρατα ζώων για να τραβήξουν τις τοξίνες από τα τσιμπήματα φιδιών και μολύνσεις του δέρματος. Τα κέρατα σιγά-σιγά αντικαταστάθηκαν από κύπελλα μπαμπού και τελικά από γυαλί. Με την πάροδο των χρόνων οι θεραπευτικές εφαρμογές έχουν επίσης εξελιχθεί με την τελειοποίηση του ίδιου του κύπελου, και με τις κοινωνίες που χρησιμοποιούσαν την βεντούζα ως θεραπευτική αγωγή. Η αρχαιότερη εικονογραφημένη καταγραφή της βεντούζας ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο γύρω στο 1500 π.Χ.. Μεταφράσεις ιερογλυφικού κειμένου για την αρχαία ιατρική αναφέρουν λεπτομερώς τη χρήση βεντούζα για πυρετό, πόνος, ίλιγγο, διαταραχές εμμήνου ρύσεως, αδυναμία και επιτάχυνση της «θεραπευτική κρίση» της νόσου. Από τους Αιγυπτίους, οι βεντούζες πέρασαν στους αρχαίους Έλληνες, όπου ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, τις συνιστούσε για ποικιλία παθήσεων. Η μέθοδος σταδιακά όμως ατόνησε και ξεχάστηκε.

Ωφέλη και Χρήσεις:

Τις βεντούζες χρησιμοποιούνται πιασίματα στην πλάτη, μυϊκούς πόνους & πιασμένα νεύρα, και κυρίως να βοηθήσουμε σημαντικά στην ανάρρωση από τα κοινά κρυολογήματα. Άλλη μία χρήση της είναι αισθητική φύσης και αφορά την  βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας μιας και βοηθάει στην τόνωση της μικροκυκλοφορίας και την  απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα μας. Οι βεντούζες απορροφούν τις τοξίνες από τον οργανισμό. Αφαιρούν το κρύο και την υγρασία, μειώνουν τον πόνο, λύνουν τις συμφύσεις και τα μπλοκαρίσματα στον συνδετικό ιστό. Επίσης μειώνουν αρθριτικούς, ρευματικούς και μυϊκούς πόνους. Χρησιμοποιούνται για πόνους δυσμηνόρροιας και χρόνιους πόνους στη μέση, για γαστρεντερικά προβλήματα, όπως είναι ο στομαχόπονος, η ναυτία, η δυσπεψία, καθώς και για διαταραχές του αναπνευστικού, όπως ο βήχας, το άσθμα και το κρύωμα.

Τι είναι η ενεργειακή θεραπεία με τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού

Φυσική κι ανώδυνη μέθοδος χωρίς παρενέργειες, με υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Οι αρχές της μεθόδου βρίσκονται στην κβαντική φυσική. Η ύλη αποτελείται από μόρια και ενέργεια. Η συμπίεση της ενέργειας δημιουργεί τη ύλη. Όπως κάθε υλικό σώμα, έτσι και οι ζωντανοί οργανισμοί, εκπέμπουν ενέργεια. Αυτή η ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για διάγνωση όσο και για θεραπεία.