Βιοσυντονισμός

Επαναφέρετε την ισορροπία στη ζωή σας

ΕΥΖΗΝ

Βιοσυντονισμός - Η μέθοδος που επαναφέρει τον οργανισμό στη φυσιολογική του Ισορροπία

Ο Βιοσυντονισμός (Bioresonance – ΒΙΟ) αποτελεί μια νέα ολιστική μέθοδος προσέγγισης του ανθρώπινου οργανισμού, μία πιθανή εναλλακτική ιατρική μεθοδολογία, όπως ο βελονισμός ή η ομοιοπαθητική.

Τα τελευταία χρόνια οι ρυθμοί ζωής έχουν αλλάξει, κάτι που έχει επηρεάσει αντίστοιχα και τις επιβαρύνσεις που δέχεται ο ανθρώπινος οργανισμός.

Για τον λόγο αυτό πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος που πρέπει να τον προσεγγίζουμε καθώς ζούμε σε μια “περίοδο αλλαγών” (Capra, 1983). Η κλασική ιατρική έχει εγκλωβιστεί στη χημεία και στη γενική προσέγγιση του ανθρώπινου οργανισμού.

Βασίζεται σε στοιχεία πλήθους ερευνών και μελετών που πολλές φορές δεν ξεπερνούν το 50% της επιτυχίας των στόχων για τη βελτιστοποίηση της υγείας και της καθημερινότητάς μας. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι ήρθε ο καιρός να αλλάξει ο τρόπος προσέγγισης του ανθρώπινου οργανισμού.

Οι επιβαρύνσεις που δέχεται ο οργανισμός από τις καθημερινές συνθήκες του σύγχρονου τρόπου ζωής έχει αυξήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις παθογένειες και κατ’ επέκταση τη θνησιμότητα. Ο σύγχρονος άνθρωπος δέχεται καθημερινά βομβαρδισμό ακτινοβολιών μέσα από τα κινητά τηλέφωνα, τις ασύρματες συσκευές, τις τηλεοράσεις και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά του.

Επιπρόσθετα, το στρες λόγω της οικονομικής κρίσης έχει αυξηθεί, το ίδιο και η πίεση για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις και τις υψηλές απαιτήσεις της εποχής.

Η έλλειψη χρόνου έχει μειώσει τις ευκαιρίες για χαλάρωση και άσκηση. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα όλες οι τοξίνες και τα άγχη της καθημερινότητας να μην μπορούν να αποβληθούν και να εκτονωθεί ο οργανισμός (Alexander, 2011). Η συσσώρευση τοξινών στο σώμα αποτελεί έναν βασικό παράγοντα για την εκδήλωση παθήσεων. Επιπρόσθετα, μπορεί να οδηγήσει σε μία καθημερινότητα όπου η ενέργειά μας είναι πεσμένη και δεν υπάρχει η διάθεση για τη χαρά και την ευεξία που αξίζει κάθε άνθρωπος να έχει στη ζωή του.

Η διατροφή

Η διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου δεν είναι αυτή που θα έπρεπε, ώστε να φροντίζει και να βοηθάει τις προκλήσεις που δέχεται στην καθημερινότητά του. Ζούμε σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από την υπερκατανάλωση και τη διαφήμιση.

Για την ακρίβεια, συμβαίνει το εξής παράδοξο: Στις μέρες μας ο καθένας έχει τη δυνατότητα να πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες από πληθώρα τροφών που μπορεί εύκολα να προμηθευτεί. Ωστόσο, τα σύγχρονα πρότυπα είναι τροφές με συντηρητικά, ζάχαρη, ή και υποκατάστατα αυτής με χιλιάδες κορεσμένα λιπαρά.

Ακόμα όμως κι αν είμαστε πολλοί προσεκτικοί με τις τροφές που καταναλώνουμε και διαβάζουμε τις ετικέτες με συνέπεια, πάλι δεν μπορούμε να προστατευτούμε στο έπακρο. Ακόμα και οι, θεωρητικά, υγιεινές τροφές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, είτε είναι επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα και επιβαρυντικούς παράγοντες, είτε είναι δυσανεκτικά από κάποιους ανθρώπους.

Συνυπολογίζοντας όλες αυτές τις επιβαρύνσεις γίνεται κατανοητό ότι πρέπει να προσεγγίσουμε συνολικά-ολιστικά τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο κάθε άνθρωπος είναι ένας ξεχωριστός οργανισμός με ξεχωριστά βιώματα και επιβαρύνσεις. Για το λόγο αυτό, η κάθε πάθηση του οργανισμού είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Γίνεται λοιπόν αναγκαίο η θεραπεία να προσαρμόζεται ειδικά στον κάθε ασθενή (Aylin, 2004).

Η μέθοδος του Βιοσυντονισμού

Μέσα από τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού ανακαλύπτουμε τις κρυμμένες αιτίες οι οποίες εμποδίζουν την επικοινωνία των κυττάρων του οργανισμού και είναι οι βασικοί παράγοντες που μπορούν να εκδηλώσουν μια ασθένεια. Ο Βιοσυντονισμός μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο στον κάθε θεραπευτή ή γιατρό για να βελτιώσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας του κάθε ασθενή ξεχωριστά.


Πως λειτουργεί;


Η μέθοδος του Βιοσυντονισμού προσπαθεί να εντοπίσει τις αιτίες που εμποδίζουν την επικοινωνία των κυττάρων και δεν αφήνουν το σύστημα αυτοϊασης να λειτουργήσει φυσιολογικά. Στην ουσία, με αυτό το τρόπο δημιουργούνται οι συνθήκες παθογένειας και εκδήλωσης ασθενειών στον άνθρωπο. Στόχος της μεθόδου είναι να αποτοξινωθούν τα ζωτικά όργανα του οργανισμού και στη συνέχεια να ελεγχθούν οι ορμονικές λειτουργίες και τα σημεία στρες του οργανισμού.

 

 

Επικεντρωνόμαστε σε μεγάλο βαθμό στην αποτοξίνωση του οργανισμού από τις ακτινοβολίες που δέχεται ο άνθρωπος στην καθημερινότητά του. Οι ακτινοβολίες μπορεί να προέρχονται από:

  • Τις σύγχρονες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές,
  • Ακτινοβολίες που δέχεται ο οργανισμός από το γεωπαθητικό στρες που λαμβάνει από το υπέδαφος, τα υπόγεια ρεύματα ή τα πετρώματα,
  • Ακτινοβολίες που λαμβάνει ο οργανισμός από το νέφος ηλεκτρονίων που υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

 

Αφού εξεταστούν και εξισορροπηθούν όλες αυτές οι επιβαρύνσεις γίνεται έλεγχος επιβαρύνσεων από βαρέα μέταλλα, δυσανεκτικές τροφές, μύκητες, βακτήρια, ιούς, παράσιτα, ακόμα και αλλεργίες που μπορεί να επιβαρύνουν τον κάθε οργανισμό.

Όταν εντοπιστούν όλοι αυτοί οι παράγοντες με τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού, γίνεται αντιστροφή των συχνοτήτων αυτών των επιβαρύνσεων στον άνθρωπο. Ο σκοπός της αντιστροφής είναι η εξισορρόπηση της λειτουργίας του οργανισμού και η ενίσχυση του συστήματος αυτοϊασης.

Ισορροπώντας τη λειτουργία του οργανισμού επιτυγχάνονται καλύτερες συνθήκες για τον οργανισμό. Έτσι, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε παθολογική κατάσταση δημιουργηθεί ή έχει προδιάθεση να δημιουργηθεί.

Συνεπώς, η μέθοδος του Βιοσυντονισμού μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο και εφόδιο όχι μόνο για τον εναλλακτικό θεραπευτή, αλλά και για τον κλασικό ιατρό. Μπορεί να εντοπίσει αιτίες παθογένειας που, πιθανώς, μέσα από την προσέγγιση της κλασικής ιατρικής να μη μπορούσαν να εντοπιστούν, παρά μόνο όταν θα ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Η διαβίωση σε μια καταναλωτική κοινωνία προκαλεί καθημερινές επιβαρύνσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό όπως είναι το στρες, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η κακή διατροφή, η επιβαρυντική ακτινοβολία κ.τ.λ. Όταν οι επιβαρύνσεις που δέχεται ο οργανισμός αυξάνονται σε υπερβολικό βαθμό, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία του συστήματος αυτο- ίασης του οργανισμού.

Στον προηγούμενο αιώνα οι φυσικοί επιστήμονες της κβαντικής θεωρίας όπως ο Max Planck και ο Albert Einstein, ανέφεραν πως οι άνθρωποι, τα ζώα και τα φυτά, είναι ζώσα ύλη. Αποδέχθηκαν πως η ύλη δεν είναι τίποτα άλλο από συμπυκνωμένη ενέργεια, ως εκ τούτου και το ανθρώπινο σώμα είναι συμπυκνωμένη ενέργεια, με αποτέλεσμα να έχει ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

Αυτή η ανακάλυψη ανοίγει το δρόμο σε μια καινούργια διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του ανθρώπινου σώματος, το Βιοσυντονισμό (Alberto et al.,2014). O Βιοσυντονισμός βασίζεται στην επιστημονικά αποδεδειγμένη αρχή της κβαντικής φυσικής ότι τα κύτταρα του σώματός μας εκπέμπουν και λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα (Prasad et al., 2014).

Όταν όμως η φυσιολογική ηλεκτρομαγνητική επικοινωνία των κυττάρων διαταραχθεί, λόγω της παρεμβολής κάποιου παθογόνου μικροοργανισμού, το αποτέλεσμα είναι η εκδήλωση ασθενειών (Alberto et al., 2014).

Τέτοιου τύπου “διαταραχές- παράσιτα” στην επικοινωνία των κυττάρων μπορούν να προκαλέσουν:

● Το στρες,

● Οι μύκητες,

● Τα βακτήρια,

● Οι ορμονικές διαταραχές,

● Οι αλλεργιογόνες ουσίες όπως η γύρη των φυτών,

● Η σκόνη,

● Διάφορες τροφές,

● Το δηλητήριο της μέλισσας,

● Το άγχος,

● Η ατμοσφαιρική ρύπανση,

● Τα βαρέα μέταλλα,

● Οι ακτινοβολίες

● Και άλλες τέτοιου είδους επιβαρύνσεις, με αποτέλεσμα την εκδήλωση συμπτωμάτων ή ακόμα και της πάθησης (Krouham,2011).

Οι προκλήσεις και οι αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν σε κάποια ασθένεια, δεν ήταν ποτέ τόσο πολλές όσο αυτές που βιώνει ο άνθρωπος στη σημερινή εποχή. Αυτό όμως δεν πρέπει να είναι ένας ακόμη λόγος άγχους. Αντιθέτως, η γνώση και η πρόληψη μπορούν να γίνουν η καλύτερη θεραπεία.

Προσφέροντας στο σώμα μας την αποτοξίνωση που χρειάζεται, του δίνουμε όλα όσα χρειάζεται για να επανέλθει δυναμικά και να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός μας μέσα σε αυτή την απαιτητική καθημερινότητα. Ας μην ξεχνάμε, ότι, στο τέλος όλων, μας αξίζει να απολαμβάνουμε τη ζωή. 

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας για να ξεκινήσουμε μαζί το δικό σας ταξίδι προς την ιδανική λειτουργία του σώματος και του οργανισμού σας.

Dr. Καράκος Περικλής,

Κέντρο ευεξίας και βελτίωσης φυσικής κατάστασης ‘’ΕΥ ΖΗΝ”